16 Octombrie 2013

Ediţia a VI-a

 


SECURITATEA INFORMATICA – INTRE MANAGEMENTUL RISCURILOR OPERATIONALE SI NEVOILE DE BUSINESS


1. PREZENTARE

Conferinţele CYBERTHREATS organizate de IBR au ajuns la editia a-VI-a. Bucurându-se anual de parteneriatul cu CIO Council România, de contribuţia profesională a specialiştilor Serviciului Român de Informaţii, CERT-RO, de participarea Băncii Naţionale a României, a Autoritatii de Supraveghere Financiara, a specialiştilor ARB şi a instituţiilor financiar-bancare, a instituţiilor guvernamentale, a agenţiilor naţionale de specialitate, a marilor firme de consultanţă şi audit şi de suportul unor firme de top din domeniul tehnologiei informaţiei şi a securităţii, această ediţie se va axa pe riscurile majore datorate ameninţărilor mai vechi şi mai noi şi a metodelor de a ţine pasul cu acestea, atât tehnologic, cât şi organizaţional şi procedural, principii si metode de managementul riscurilor si crizelor.
Securitatea informatică intră intr-o nouă eră. Maturitatea companiilor financiar-bancare tinde să ajungă la nivelul la care să conştientizeze beneficiile securităţii, dincolo de obligaţiile impuse prin reglementări. Criza globală şi naţională a generat pierderi la nivelul sistemului financiar-bancar, ca urmare a lipsei unei viziuni, unui sistem global de securitate informatică pentru fiecare instituţie în parte şi unor competenţe relevante şi certificate. Abordarea sistemică determină trecerea la o fază superioară de prevenţie, macro-prundentiala.
De asemenea, în cadrul conferinţei se va aborda subiectul nevoii unei reglementări eficiente din perspectiva riscurilor operaţionale şi a problemelor administrării riscului operaţional aferent activităţilor de IT şi comunicaţii, într-o lume din ce in ce mai interconectată, apelând la servicii externalizate, în care evoluţiile tehnologice pot eluda metodele clasice de prevedere şi supraveghere.
În acest sens am fi onoraţi să fiţi alături de Institutul Bancar Român la ediţia cu numărul VI, împreună cu ceilalţi parteneri şi alături de fondatorii IBR - BNR şi ARB - de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în conştientizarea, profesionalizarea şi crearea unei baze de competenţe solide în domeniu.
Aşteptăm cu deosebit interes răspunsul Dumneavoastră.

Cu deosebită stimă,
Dr. Gabriela HÂRŢESCU
Director General

ibr      

 

 

 

q-east banner1

Parteneri stategici

sri cert
CAESAR3 LSRS
ANSSI

Parteneri gold

iquest fujitsu

Parteneri silver

certsign-uti Q-EastSmartSystemsManagement
Sigla Crucial essential
titus  

 


Partener

classit inaq

Parteneri Media

efinance MarketWatch b  agora
vreausamaasigur
QMagazine 1asig

 

Cu sprijinul

cio5
adsi