16 Octombrie 2013

Ediţia a VI-a

 


Despre IBR

Institutul Bancar Roman (IBR) este o instituţie cu profil educaţional care organizează programe de pregătire profesională, având ca scop formarea resursei umane din sectorul serviciilor financiar – bancare, în contextul naţional european şi internaţional.

Înfiinţat în octombrie 1991, cu o experienţă de 21 de ani, şi având ca fondatori Banca Naţională a României şi Asociaţia Română a Băncilor, IBR are în prezent 30 de centre zonale asociate - Arad, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Covasna - Harghita, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focşani, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Satu Mare, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgu Mureş, Târgu Jiu, Timişoara.

În prezent, IBR are 8 centre regionale asociate, şi anume: pentru Nord – Est: Iaşi, pentru Sud-Est: Constanţa, pentru Sud: Piteşti, pentru Sud – Vest: Craiova, pentru Vest: Timişoara, pentru Nord – Vest: Cluj Napoca, pentru Centru: Braşov şi Bucureşti.

165 de lectori asociaţi (bancheri, profesori, specialişti, experţi)

Din anul 2011, Institutul Bancar Român a fost autorizat ca Centru de Evaluare şi Certificare a Competenţelor Profesionale pentru Sectorul Financiar – Bancar, ca rezultat al proiectului european DEFIN – Dezvoltări instituţionale în formarea profesionlă continuă în sistemul financiar – bancar.

Peste 20.000 de participanţi la programele şi evenimentele specializate organizate în ultimii trei ani.

Membru al European Banking & Financial Services Training Association (EBTN), prestigioasa asociaţie europeană a institutelor bancare din Europa care numară în prezent 34 de membri.

Membru al Comitetului Sectorial „Activităţi Financiare, Bancare de Asigurări", în această calitate având un rol activ în procesul de certificare a competenţelor, elaborare a standardelor ocupaţionale şi implementare a conceptului de formare profesională continuă.

Acreditat ca Centru de Testare ECDL, în vederea pregătirii şi testării candidaţilor pentru obţinerea „Permisului european de conducere a computerului" (ECDL – European Computer Driving Licence).

Autorizat ANC pentru programele de perfecţionare în limbile engleză şi franceză pe limbaje specializate: economic, de afaceri şi financiar – bancar.

q-east banner1

Parteneri stategici

sri cert
CAESAR3 LSRS
ANSSI

Parteneri gold

iquest fujitsu

Parteneri silver

certsign-uti Q-EastSmartSystemsManagement
Sigla Crucial essential
titus  

 


Partener

classit inaq

Parteneri Media

efinance MarketWatch b  agora
vreausamaasigur
QMagazine 1asig

 

Cu sprijinul

cio5
adsi